Autoverhuur - Verschillende auto's beschikbaar voor verhuur bij een autoverhuurbedrijf.Autoverhuur verwante vragen: verzekeringen en borgsommen

Inhoudsopgave

  1. Welke soorten verzekeringen zijn beschikbaar bij autoverhuur?
  2. Wat is een borgsom en waarom is het vereist?
  3. Wat is het eigen risico bij autoverhuur?
  4. Wat moet ik doen in geval van een ongeval?
  5. Hoe kan ik een voertuig reserveren bij SOS Rental Cars in Aalst?
  6. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Welke soorten verzekeringen zijn beschikbaar bij autoverhuur?

Bij autoverhuur zijn verschillende soorten verzekeringen beschikbaar om zowel jou als het voertuig te beschermen. Enkele veelvoorkomende opties zijn:

  • WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid): Deze verzekering dekt schade aan derden.
  • CDW-verzekering (Collision Damage Waiver): Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan het voertuig bij een aanrijding.
  • TP-verzekering (Theft Protection): Deze verzekering dekt diefstal van het voertuig.
  • PAI-verzekering (Personal Accident Insurance): Hiermee ben je verzekerd bij persoonlijk letsel.

Het is belangrijk om de voorwaarden van elke verzekering te begrijpen en te kiezen welke het beste bij jouw behoeften past.

2. Wat is een borgsom en waarom is het vereist?

Bij autoverhuur wordt vaak een borgsom gevraagd. Dit is een bedrag dat je betaalt als garantie voor eventuele schade aan het voertuig tijdens de huurperiode. De borgsom wordt meestal geblokkeerd op je creditcard of contant betaald en wordt teruggegeven aan het einde van de huurperiode, mits er geen schade of andere kosten zijn.

De hoogte van de borgsom varieert afhankelijk van het type voertuig en de verhuurmaatschappij. Zorg ervoor dat je voldoende kredietlimiet op je creditcard hebt of voldoende contant geld bij je hebt om de borgsom te kunnen betalen.

3. Wat is het eigen risico bij autoverhuur?

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen in geval van schade aan het voertuig tijdens de huurperiode. Zelfs als je een verzekering hebt afgesloten, kan er nog steeds een eigen risico van toepassing zijn. De hoogte van het eigen risico verschilt per verhuurmaatschappij en het type voertuig.

Lees de voorwaarden van de verzekering en controleer het eigen risico voordat je een voertuig huurt. Houd er rekening mee dat je mogelijk verantwoordelijk bent voor het betalen van het eigen risico bij eventuele schade.

4. Wat moet ik doen in geval van een ongeval?

Als je betrokken bent bij een ongeval, is het belangrijk om eerst de veiligheid van jezelf en anderen te waarborgen. Bel indien nodig de hulpdiensten. Neem vervolgens onmiddellijk contact op met de autoverhuurmaatschappij en volg hun instructies op. Zij zullen je begeleiden bij het invullen van een schadeformulier en verdere stappen.

5. Hoe kan ik een voertuig reserveren bij SOS Rental Cars in Aalst?

Het reserveren van een voertuig bij SOS Rental Cars in Aalst is eenvoudig. Je kunt een voertuig reserveren via onze website https://sosrentalcars.be, telefonisch via +32 (0) 470 085 887, of door persoonlijk langs te komen bij ons verhuurkantoor aan de Dendermondsesteenweg 46, 9280 Lebbeke.

Autoverhuur - Huur een auto voor al uw reisbehoeften.Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Biedt SOS Rental Cars andere voertuigen dan auto’s?

Ja, naast auto’s biedt SOS Rental Cars ook bestelwagens en vrachtwagens aan voor verhuur. We hebben een breed scala aan voertuigen om aan verschillende behoeften te voldoen.

2. Kan ik de huurperiode wijzigen nadat ik een voertuig heb gereserveerd?

Ja, het is mogelijk om de huurperiode te wijzigen na het maken van een reservering. Neem contact op met SOS Rental Cars om de wijzigingen door te geven en de beschikbaarheid te controleren.

3. Kan ik het voertuig op een andere locatie retourneren?

Ja, het is mogelijk om het voertuig op een andere locatie terug te brengen dan waar je het hebt opgehaald. Neem contact op met SOS Rental Cars om de mogelijkheden en eventuele extra kosten te bespreken.

4. Wordt het voertuig geleverd met een volle tank brandstof?

Bij SOS Rental Cars leveren we het voertuig met een volle tank brandstof. We verwachten dat het voertuig ook met een volle tank wordt geretourneerd. Als het voertuig niet volgetankt wordt geretourneerd, kunnen er kosten in rekening worden gebracht.

5. Kan ik een reservering annuleren?

Ja, het is mogelijk om een reservering te annuleren. Houd er rekening mee dat er mogelijk annuleringskosten van toepassing zijn, afhankelijk van het tijdstip van annulering en de voorwaarden van de verhuurmaatschappij.


Reserveer nu jouw auto, bestelwagen of vrachtwagen bij SOS Rental Cars via onze website http://sosrentalcars.be, telefonisch via +32 (0) 470 085 887, of persoonlijk bij ons verhuurkantoor aan de Dendermondsesteenweg 46, 9280 Lebbeke. SOS Rental Cars staat voor je klaar voor al jouw autoverhuurbehoeften in Aalst.